1Werkcentrum - Aanvragen STAP-Budget

Regio Noordoost-Brabant
16

Gebruik maken van het STAP-budget?

Wil je graag een opleiding, training of cursus volgen? Je kunt dan gebruik maken van het STAP-budget. Dit is een subsidie die je kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling. Iedere werkende of werkzoekende mag hier gebruik van maken. Per jaar krijg je maximaal 1000 euro. Het STAP-budget is beperkt. Per jaar zijn er 5 momenten waarbij je het STAP-budget kunt aanvragen. Op op maandag 1 mei 2023 om 10:00 uur kun je hiervoor inschrijven.

Hoe kan ik het STAP-budget aanvragen?

Om het STAP-budget te kunnen aanvragen, is het belangrijk dat je onderstaand stappenplan volgt:

  • Zoek een opleiding of cursus die je wilt volgen én die is aangesloten bij het STAP-budget. Een opleiding moet aan een aantal eisen voldoen, je kunt niet zomaar elke opleiding volgen via het STAP-budget. Op het portaal van het STAP-budget vind je hierover meer informatie. Weet je niet zo goed welke opleiding of training je het beste kunt gaan volgen? Neem dan gerust contact op met onze loopbaanadviseurs. Zij denken graag met je mee.
  • Zorg ervoor dat je bij de opleiding bent aangemeld. Het aanmeldingsbewijs (en de bijbehorende gegevens) heb je nodig om het STAP-budget aan te vragen.
  • Het STAP-budget is vaak snel op. Zorg er daarom voor dat je ingelogd bent in het portaal van het STAP-budget zodra de aanmeldingsprocedure wordt geopend.

Let op! De voorwaarden voor het aanmelden voor het STAP-budget kunnen wijzigen. Zorg er daarom voor dat je altijd de website van het STAP-budget in de gaten houdt voor de laatste informatie.

Meer informatie en aanmelden

Wil jij hier graag gebruik van maken? Op het portaal van het STAP-budget vind je meer informatie. Daarnaast kun je je hier ook aanmelden zodra de aanmeldingsprocedure wordt geopend.

Naar het portaal van het STAP-Budget