Via-via kwam Pantein in aanraking met het WSP Noordoost-Brabant. Het WSP is een aangesloten partner binnen 1Werkcentrum. Via het WSP helpen wij werkgevers met personeelsvraagstukken. Het verhaal dat je hieronder leest is een ervaringsverhaal van een werkgever die via onze werkgeversadviseur Ria Swinkels haar personeelstekort te lijf ging.

'Linking pin' tussen kandidaat en organisatie

Een tijdje terug is Pantein in contact gekomen met 1Werkcentrum. "Er is een grote vraag naar personeel in de zorg, terwijl het aanbod minder is," vertelt Lisanne Veerkamp, HR Business Partner bij Pantein. "We waren dus op zoek naar nieuwe oplossingen. Al snel kwamen we via 1Werkcentrum in contact met nieuwe medewerkers. We vonden het een groot voordeel dat 1Werkcentrum betrokken was bij het contact met de gemeente, dat hielp ons met name in de opstartfase. 1Werkcentrum fungeerde als de ‘linking pin’ tussen de kandidaat en ons als organisatie."

Anatolie

Eén van de medewerkers die Pantein via 1Werkcentrum in dienst nam, was Anatolie. Zij is via een Proefplaatsing bij Pantein geplaatst. Dat is zo goed bevallen dat ze is aangenomen als helpende. Nu is ze zelfs bezig met een extra module tot helpende plus. Op deze manier biedt Pantein dus niet alleen een werkplek, maar ook een plek om te groeien en ontwikkelen.

Voor Pantein is het heel waardevol. Ze lossen hun personeelstekort op via kanalen die ze zelf niet kennen. Lisanne: "Dankzij 1Werkcentrum komen we in contact met potentiële medewerkers die we via onze reguliere kanalen niet kunnen bereiken. We zijn op zoek naar gedreven medewerkers, met een passie voor de zorg. Zo’n samenwerking is heel mooi.”

Bekijk video

Ook jouw personeelstekort oplossen?

Onze adviseurs van het WSP Noordoost-Brabant helpen je graag verder. Neem contact op, en ga jouw personeelstekort te lijf.

Let op: je wordt doorverwezen naar het WSP Noordoost-Brabant.

Naar het WSP Noordoost-Brabant