Loopbaanadvies zet je aan het denken

Nadat haar contract niet verlengd wordt, werd Rachel in contact gebracht met Wijzer in je Werk, onderdeel van 1Werkcentrum. Rachel: “Ik heb 3 telefonische afspraken gehad. De loopbaancoach nam alle tijd voor me en tijdens de coaching kreeg ik allerlei opdrachten en vragen: wat heb je al gedaan en waar krijg je energie van? Het zette me echt aan het denken over waar ik nou echt gelukkig van werd en zou worden.”

Rachel vervolgt: “Mijn ‘probleem’ is dat ik heel veel leuk vind. Maar wat ik dankzij het loopbaanadvies ontdekte: ik vind het fijn om iets voor anderen te betekenen. Sociale contacten en het in verbinding staan met anderen is voor mij belangrijk. Ik heb leidinggevende functies gehad en dat ging me ook goed af.”

"Mijn ‘probleem’ is dat ik heel veel leuk vind."

Samenwerking met verschillende partijen

Wijzer in je Werk werkt samen met veel partijen in Noordoost-Brabant, waaronder met PIM Werkt. Omdat Rachel inwoner is van de gemeente Meierijstad, is PIM Werkt voor haar de aangewezen partij om haar te ondersteunen in de zoektocht naar werk.

Haar zoektocht riep bij Rachel veel vragen op zoals “Hoe werkt dat eigenlijk, werken voor een uitzendbureau?” Het leek haar namelijk wel wat om verschillende functies uit te proberen om er zo achter te komen wat voor werk en type organisatie het beste bij haar past. Unique uitzendbureau heeft haar vragen beantwoord en geadviseerd om een Talentscan te doen. Op deze manier kreeg Rachel heel veel informatie, zowel praktisch als over haarzelf als persoon.

Dé vacature

In de samenwerking met diverse partijen worden vacatures uitgewisseld. Zo kwam de vacature Backoffice Medewerker bij Talent Uit bij Rachel terecht. De functie-inhoud sprak haar aan, dus Rachel schreef direct een sollicitatiebrief.

En met succes: ”In het gesprek bij Talent Uit klikte het direct en 2 weken na het gesprek kon ik aan de slag als Backoffice medewerker. De cirkel is rond. Ik kan nu de mensen helpen die in hetzelfde schuitje zitten als ik zat. Het is fantastisch om te werken in een groot netwerk en ervoor te zorgen dat alles op de juiste plek terecht komt. Het sociale aspect is een bonus. Het is niet ‘werken in de zorg’ geworden, maar door dit werk zorg ik wel voor een ander. Of dit nu de werkgever of werkzoekende is.”

5

Direct loopbaanadvies

Wil je meer informatie over een leven lang ontwikkelen, werk of solliciteren? Neem dan contact met ons op. We wijzen je graag de weg of voorzien je van concrete tips.

info@1werkcentrum.nl 085 130 6470