Stichting De Harde Leerschool gaat samen met drie onderwijsinstellingen in Noordoost-Brabant, het Leerwerkloket, WSP NOB en de regionale jongerenaanpak een nieuw programma uitrollen onder de naam ‘Back in the Game’. Dit unieke 10-weekse programma is erop gericht om jongeren van 15 – 17 jaar te motiveren om weer terug naar school te gaan en uitval te voorkomen. Op 14 februari a.s. vindt de kick-off plaats.

Tweede kans voor schoolverlaters

De deelnemers krijgen de begeleiding die nodig is om succesvol deel te nemen aan de maatschappij. Onder zeer intensieve en deskundige begeleiding wordt er gewerkt aan belangrijke ‘21st century life skills’ zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen en hun talenten in de toekomst optimaal kunnen inzetten. Tijdens het programma verleggen deelnemers hun grenzen door een aanbod van verrassende en uitdagende fysieke activiteiten waaronder rugby en een bivaktraining. Een gezonde leefstijl, het vergroten van de mentale weerbaarheid, het ontwikkelen van zelfinzicht, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid: daar wordt op gestuurd.

Het programma duurt 10 weken met een intensief nazorgtraject van drie maanden. Back in the game, dat is het doel. Met dit programma krijgen schoolverlaters een tweede kans.

De Harde leerschool

Op zoek naar een traject voor jongeren vanaf 18 jaar? Vanaf 6 maart start de derde groep bij de Harde leerschool voor volwassenen. Aanmelden en informatie via sander@dehardeleerschool.nl.

Meer informatie?

Wil je meer weten 'Back in the Game'? Neem dan gerust contact op met 1Werkcentrum. Onze adviseurs staan voor je klaar en geven antwoorden op je vragen óf verwijzen je door naar de juiste instantie.

info@1werkcentrum.nl 085 130 6470