Jongeren aan het werk

Vaak zoeken bedrijven naar personeel dat al werkervaring heeft. Hierdoor krijgen jongeren soms geen kans. Zonde, vinden wij! De jongeren in onze regio hebben veel te bieden aan een werkgever. In deze video-serie brengen we een aantal jongeren in beeld die tijdens of na hun stage bij hun werkgever terecht zijn gekomen. We laten zien hoe zij hun werk ervaren. Uiteraard laten we ook de werkgever aan het woord: Hoe heb je elkaar gevonden? En hoe is het om met deze jongere te werken? Zo krijg je als werkgever een beter beeld van het werken met jongeren.

Zo werk ik! - Britney

In deze video van Zo werk ik! Brengen we Britney in beeld. Zij werkt bij Staalbouw Hendriks in Veghel. Britney is daar op haar 15e begonnen met een snuffelstage vanuit het Praktijkonderwijs bij het Fioretti College. Inmiddels werkt ze alweer 7 jaar bij het metaalbedrijf. In de video vertelt Britney over haar werk binnen Staalbouw Hendriks en hoe ze de afgelopen jaren is gegroeid. Iets waar ze zelf – en terecht! – heel trots op is. Ook productieleider Thieu, die haar heeft begeleid, komt aan het woord en vertelt hoe het is om een jongere te begeleiden op de werkvloer. Zoals Britney al aangeeft: “Als je investeert in een leerling krijg je er vaak een hele goede werknemer voor terug!”

Benieuwd naar het hele verhaal? En waar je als werkgever kan beginnen? Bekijk dan hier de video:

"Als je investeert in een leerling krijg je er vaak een hele goede werknemer voor terug!"

Begeleiding van jongeren

Jongeren die net de arbeidsmarkt op komen, hebben vaak nog wat begeleiding nodig. We begrijpen dat een jongere begeleiden soms erg tijdsintensief kan zijn. Tijd die er simpelweg niet is. Bijvoorbeeld omdat je al te weinig personeel hebt. Daarom helpen wij bedrijven bij de begeleiding van jongeren in hun organisatie. Dat doen we door middel van een jobcoach. Zij coachen de jongeren en ondersteunen daarmee jouw organisatie.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een jobcoach? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.