Uit onderzoek is gebleken dat het bijscholen van personeel leidt tot meer betrokkenheid en werkgeluk. Belangrijke factoren die bijdragen aan personeelsbehoud. Waar wacht je nog op? Op deze pagina geven we je vijf redenen waarom het bijscholen van personeel zo belangrijk is.

Reden 1: Blije medewerkers

De nieuwe generatie werkenden werkt niet langer alleen voor geld. Werkgeluk is een belangrijke factor. En om deze generatie medewerkers aan je te binden moet je soms flink uitpakken. Opleiding- en ontwikkelmogelijkheden zijn een belangrijk onderdeel van het werkgeluk. En zo draagt het intern bijscholen van medewerkers dus bij aan het werkgeluk!

Reden 2: De beste kandidaat voor de functie

Heb je een functie die je maar moeilijk gevuld krijgt? Door je eigen medewerkers intern bij- of om te scholen creëer je de perfecte kandidaat voor een functie. Weer een reden om jouw personeel bij te scholen!

Reden 3: Interne doorgroeimogelijkheden

Wat is nou mooier dan een werkomgeving te bieden waarin werknemers kunnen doorgroeien? Door interne bijscholing kun je ervoor zorgen dat jouw medewerkers intern kansen krijgen om een ander carrière pad te kiezen of een andere functie te vervullen.

Schermafbeelding 2022 12 19 om 14 16 08

“Inmiddels zijn er al meerdere nieuwe collega’s geplaatst via 1Werkcentrum die allemaal de kans krijgen om door te groeien binnen Pantein.”


Lisanne Veerkamp

HR Business Partner, Pantein Zorggroep

Reden 4: Employer brand

Het bieden van om- en bijscholingsmogelijkheden is goed voor je employer brand, ofwel je werkgeversmerk. Steeds meer getalenteerde kandidaten zijn namelijk op zoek naar een werkgever die hen goede leer- en ontwikkelingsmogelijkheden biedt. Hoe beter jij dit laat zien in je arbeidsmarktcommunicatie, hoe gemakkelijker jij deze talenten aantrekt.

Reden 5: Een groei-mindset

Medewerkers die altijd leren krijgen een mindset die gericht is op groei. Dat is niet alleen fijn voor henzelf, maar ook voor jouw bedrijf. Je leert medewerkers om niet stil te blijven staan, te innoveren, verder te denken. Dit is essentieel voor organisaties die zich in een moordend tempo moeten aanpassen aan veranderende omstandigheden.

Hero header home

Het Leerwerkloket Noordoost-Brabant ondersteunt werkgevers met het stimuleren van Leven Lang Ontwikkelen binnen hun organisatie en helpt onder meer met:

  • Advies op maat over scholing en ontwikkeling van personeel

  • Inzicht in de regionale scholings- en arbeidsmarkt

  • Inzicht in financiële regelingen leren en werken

Let op: je wordt doorverwezen naar het Leerwerkloket.

Naar Leerwerkloket