1. Bedenk waar het gevoel vandaan komt

Het gevoel dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging kan verschillende oorzaken hebben. Voordat je hals-over-kop je baan opzegt, is het slim om eerst te bepalen waarom je dat gevoel hebt. Heb je niet genoeg uitdaging meer in je huidige functie, maar vind je de werkgever nog wel leuk? Of wil je graag een andere baan én een andere werkgever?

Zet op papier wat je precies zoekt voor uitdaging. Wat vind je belangrijk in je werk? Waarom mis je dat in de baan die je nu hebt? En hoe zou je dat graag anders zien?

2. Ga het gesprek aan

Wat je keuze ook gaat worden, het is slim om open kaart te spelen met je werkgever of leidinggevende. Plan een gesprek in en leg de situatie uit: je bent toe aan een nieuwe uitdaging. Leg ook goed uit waarom. Daar kun je het lijstje van stap 1 weer bij gebruiken. Samen met je leidinggevende zoek je naar een oplossing: misschien zijn er wel openstaande vacatures binnen het bedrijf, kun je extra taken oppakken of een nieuwe functie starten.

3. Maak geen overhaaste beslissingen

Soms kom je tot de conclusie dat deze werkgever niet meer bij je past, om welke reden dan ook. Dan is het een goed moment om rustig verder te gaan kijken. Zoek geduldig naar een baan die aan al je eisen voldoet en maak geen overhaaste beslissingen om ‘weg te kunnen.’ Neem de tijd om te zoeken en gesprekken te voeren, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt!

Direct advies?

Wil je meer informatie over een leven lang ontwikkelen, werk of solliciteren? Neem dan contact met ons op. We wijzen je graag de weg of voorzien je van concrete tips.

info@1werkcentrum.nl 085 130 6470