Omscholen naar een ander beroep

Omscholen betekent dat je een opleiding gaat volgen voor een beroep of vak waarvoor je niet opgeleid bent. Van de bouw naar de zorg bijvoorbeeld. Of van de horeca naar de techniek. Soms is het inderdaad een hele opleiding, maar soms kun je je carrièreswitch ook in gang zetten door het volgen van trainingen, cursussen of workshops. Wat er precies nodig is, verschilt per beroep. 1Werkcentrum kan je hierbij helpen.

Bijscholen voor betere kansen

Bijscholen betekent dat je je kennis van het beroep waar je in werkt, opfrist. Zo zorg je ervoor dat jouw kennisniveau actueel is en dat zorgt ervoor dat je een aantrekkelijkere partij bent voor werkgevers in je sector.

Waarom omscholen?

Omscholing kan je helpen om een baan te vinden die bij je past en waar veel vraag naar is. Het vraagt vaak een behoorlijke investering in tijd en energie, maar het is in veel gevallen de moeite waard. Er zijn veel sectoren die betaalde omscholingen aanbieden, omdat het tekort daarin zo groot is. Denk bijvoorbeeld aan de ICT, de techniek of de zorg.

Om- en bijscholen met STAP

Sinds maart 2022 is het mogelijk om je om- of bijscholing (deels) te betalen met het STAP-budget. Het STAP-budget is een bedrag van 1000 euro dat iedere Nederlander aan kan vragen voor een opleiding of bijscholing. Zo vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt, zonder dat je daar veel geld aan uit hoeft te geven.

Opleiding naast een WW-uitkering

Ook als je op dit moment een WW-uitkering krijgt van het UWV, kun je een opleiding volgen. Als de opleiding je kansen op werk vergroot, dan kun je misschien vrijstelling krijgen van de sollicitatieplicht. Je adviseur werk bij het UWV kan daar meer over vertellen. Er zijn verschillende manieren om een opleiding te betalen tijdens een WW-uitkering. Hier kan 1Werkcentrum je meer over vertellen.

Wat zou jij willen doen?

Voordat je enthousiast aan een om- of bijscholing begint, is het belangrijk om je eerst goed te oriënteren. Niet alleen op de mogelijkheden, maar vooral op jouw wensen en kwaliteiten. Wat zou je het liefste willen doen? En wat heb je daarvoor nodig? Welke opleidingen zijn er en passen die bij jou? Een adviseur van 1Werkcentrum kan je hierin ondersteunen.

Meer informatie over omscholing of bijscholing?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden voor omscholing of bijscholing? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag.

info@1werkcentrum.nl 085 130 6470