Ken je talenten

Mensen met veel zelfkennis scoren vaak hoge ogen in het sollicitatieproces. Ze kunnen goed onder woorden brengen waar ze goed en minder goed in zijn. En ze weten welke talenten ze verder willen ontwikkelen. De eerste stap is dus: ken je talenten. Doe een persoonlijkheidstest, praat met een adviseur of loopbaancoach en maak een lijstje met dingen die je leuk vindt en goed kan. Aan de hand daarvan kun je vervolgens een goede selectie maken van vacatures.

Doe je best op de motivatie

Val op met je cv en motivatiebrief. Zorg ervoor dat je cv opvalt tussen de rest en dat het toegespitst is op de werkgever waar je solliciteert. De motivatiebrief is vaak nog belangrijker dan je cv: hier kun je laten zien wat je in huis hebt. Waarom hebben ze jou nodig? Zorg voor een brief waarin je jezelf laat zien en de interesse wekt van degene die jouw motivatie doorleest. En wil je echt opvallen? Dan kun je ook nog een filmpje maken, waarin je jezelf nogmaals voorstelt.

Het sollicitatiegesprek

Gevraagd om op sollicitatiegesprek te komen? Tijd voor een goede voorbereiding. Pluis de website van het bedrijf uit, lees de vacature nog eens door en bedenk welke antwoorden je gaat geven op de vragen die ongetwijfeld voorbij gaan komen. Het is ook slim om een lijstje te maken met je vaardigheden en competenties en eens uit te schrijven waarom jij eigenlijk de juiste persoon bent voor die baan.

En vergeet ook niet om zélf vragen te stellen over het bedrijf en de functie. Zie de sollicitatie als een kennismakingsgesprek voor beide partijen. Dat maakt het meteen een stuk minder stressvol.


Direct advies?

Wil je meer informatie over een leven lang ontwikkelen, werk of solliciteren? Neem dan contact met ons op. We wijzen je graag de weg of voorzien je van concrete tips.

info@1werkcentrum.nl 085 130 6470