1. DISC-analyse

De DISC-analyse is een van de bekende persoonlijkheidstests ter wereld. Hiermee krijg je inzicht in jouw gedrag, op basis van 4 persoonlijkheidsstijlen: Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus. Op basis van de vragen wordt er een persoonlijk DISC-profiel samengesteld dat je inzicht geeft in jouw bewuste en onbewuste voorkeuren in gedrag en communicatie. Goed om te weten als je in een team wilt werken.

De DISC-analyse doe je onder andere op deze website.

2. Big Five

Wie ben je, wat maakt je uniek en hoe zien anderen jou? Dat bepaal je met de Big Five. Nee, niet de dieren op de Afrikaanse savanne, maar een test gebaseerd op de Big Five persoonlijkheidstheorie. Dat zijn vijf clusters van persoonlijkheidseigenschappen: extraversie, emotionele onbekommerdheid, gewetensvolheid, vriendelijkheid en openheid. Het is een van de best onderzochte persoonlijkheidstheorieën ter wereld en wordt veel gebruikt bij loopbaanonderzoek.

Je doet hier een korte gratis versie van de Big Five test.

3. Competentietest

Wat kun jij beter dan de rest van de Nederlandse beroepsbevolking? Bij een sollicitatie of een functioneringsgesprek is het goed om te weten wat jouw competenties zijn. Je ontdekt ze bij een competentietest die gebaseerd is op de 16 meest voorkomende en werkgerelateerde competenties.

Je doet de competentietest hier.

4. 16personalities

De Myers-Briggs Type Indicator gaat ervanuit dat er 16 verschillende persoonlijkheidstypen zijn. Dat maakt de test 16personalities.com heel uitgebreid. Je moet er echt even voor gaan zitten, maar daarna ben je een heel stuk wijzer over jezelf geworden. Die zelfkennis kun je gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen.

Doe hier de gratis 16Personalities-test.

Belangrijk om te onthouden

Deze (vaak gratis) testen zijn een leuke en laagdrempelige manier om jezelf beter te leren kennen. Maar ze vervangen meestal geen goed gesprek met een loopbaancoach. Heb je vragen over een test, wil je een uitgebreide versie doen of vraag je je af wat je kunt doen met de uitslag? Je bent van harte welkom bij 1Werkcentrum.

Direct advies?

Wil je meer informatie over een leven lang ontwikkelen, werk of solliciteren? Neem dan contact met ons op. We wijzen je graag de weg of voorzien je van concrete tips.

info@1werkcentrum.nl 085 130 6470