Vanuit 1Werkcentrum bieden we diverse beroepskeuzetesten aan. Omdat een test alleen niets zegt, geven we daarbij óók altijd gratis loopbaanadvies. En helpen we je om de juiste stappen te zetten naar die ene leuke baan. Een compleet advies dus.

Heb jij (nog) behoefte aan een uitgebreide beroepentest, maar wil je snel een online beroepentest maken? Zodat je alvast een beetje inzicht hebt in welke beroepen bij jou passen? Wij geven je 5 tips voor een beroepentest die je online kunt volgen.

Test: hoe toekomstbestendig ben jij?

Met deze online beroepentest kom je meer te weten over een aantal vaardigheden die belangrijk zijn voor een nieuwe baan in de toekomst. De test bestaat uit 24 stellingen. Na het invullen ervan krijg je een persoonlijk advies. De test is een initiatief van online opleider Skillstown.

Persoonlijkheidstest

Een persoonlijkheidstest brengt duidelijk in beeld wat jouw persoonlijkheidseigenschappen zijn. Je kunt de test niet goed of fout maken. Bij de persoonlijkheidstest wordt vooral gekeken naar karaktereigenschappen. Kijk voor deze test bij:

Werkwaardentest

Wat vind jij belangrijk in je werk? Deze online test geeft je daar inzicht in. Je krijgt antwoord op uiteenlopende vragen: Waar ga je voor en waar sta je voor? Wat vind je belangrijk in een nieuwe baan en in je privéleven? Wat heb je nodig om prettig te werken? In welke omgeving wil je werken? Bekijk de werkwaardentest.

Carrièreankers Test

Je wilt natuurlijk ook gelukkig zijn in je werk. Dan is het handig om in je zoektocht naar een nieuwe baan goed te kijken naar je drijfveren in het werk. Die drijfveren noemen we carrièreankers. Carrièreankers zeggen iets over je motivatie, houding, voorkeur en waarden. Vind je bijvoorbeeld persoonlijk vrijheid belangrijk? Of ga je meer voor sociale contacten of aanzien? Of voor rijkdom of juist creativiteit? Met de Carrièreankers Test kun je bepalen wat je drijfveren zijn.

Competentietestcentra

De bovenstaande testen zijn leuk om een keer te doen en om wat meer inzicht te krijgen in jezelf. Maar wil je écht een goed inzicht krijgen in welke baan bij jou past? Dan adviseren we je om een uitgebreide beroepentest te doen via de loopbaanadviseurs van 1Werkcentrum. Met deze tests krijg je beter inzicht in je kwaliteiten, interesses en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Je doet in dit geval niet alleen een test, je krijgt óók nog eens uitgebreid advies van een specialist als je dat wilt. Gewoon gratis!

Meer weten over beroepskeuzetesten?

Neem gerust contact op met één van onze loopbaanadviseurs. Of stuur ons een berichtje om een beroepentest aan te vragen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Lees meer over beroepskeuzetesten