Arbeidskrapte op de werkvloer

De krapte heeft ook invloed op jou als ergens werkt. Misschien heeft je werkgever hier ook last van, en zijn er (bijna) geen nieuwe collega’s te vinden. Dat kan ervoor zorgen dat de werkdruk oploopt. Niet ideaal dus. Vanuit 1Werkcentrum staan we werkgevers bij die te maken hebben met personeelstekort. We organiseren verschillende events om werkgevers hierbij te helpen en er zijn subsidies om het personeelsbeleid te verbeteren. Tip jouw werkgever dan ook gerust!

Arbeidskrapte als werkzoekende

Als je op zoek bent naar een andere baan, is dit een ideaal moment om over te stappen. Er zijn immers meer dan banen genoeg! Voor sommige beroepen zijn er soms wel 15 vacatures op 1 persoon. Dat geldt met name voor beroepen zoals logistiek medewerkers, softwareontwikkelaars, verzorgenden en schoonmakers.

Benieuwd welke beroepen veel vraag naar is in onze regio? Wij hebben een overzicht gemaakt van de meest gevraagde beroepen in Noordoost-Brabant.

Over het algemeen geldt dat veel van deze beroepen een goed toekomstperspectief hebben. Oftewel: de kans is groot dat de vraag naar deze beroepen ook in de toekomst hoog is.

Hoewel in veel beroepen op dit moment veel vacatures openstaan, zijn er ook beroepen waarbij dat niet geldt. Dat is het geval bij veel creatieve beroepen. Het kan ook dat er veel mensen solliciteren op een baan, waardoor je er niet makkelijk tussenkomt. Het is dus per situatie afhankelijk of de arbeidskrapte een voordeel is voor jou. Loop jij hier steeds tegenaan? Neem dan gerust contact met ons op voor advies.

Andere baan, maar wat?

Overweeg je over te stappen naar een beroep waar nu enorme krapte is, zoals de zorg of naar de techniek? Of wil je wel overstappen, maar weet je eigenlijk nog niet zo goed wat je wil? Dan kun je gebruik maken van gratis loopbaanadvies. Met behulp van de loopbaanadviseurs van 1Werkcentrum krijg jij een beter inzicht in welk beroep bij jou past.

Meer weten over loopbaanadvies? Onze adviseurs vertellen je er graag meer over.

Contact met een loopbaanadviseur

Wil jij graag loopbaanadvies van onze specialisten? Wij hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen naar een (nieuwe) baan. Bij onze loopbaanadviseurs ben je verzekerd van een professioneel en uitgebreid advies. En dat helemaal gratis! Neem dus gerust contact op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder naar een volgende stap in je loopbaan!

085 130 6470 info@1werkcentrum.nl