Jongeren aan het werk

Bedrijven hebben vaak hun pijlen gericht op kandidaten met werkervaring. Dit betekent dat jongeren buitenspel gezet worden. Zonde, vinden wij! De jongeren in Noordoost-Brabant zijn juist waardevol voor werkgevers. In deze video-serie brengen we een aantal jongeren in beeld bij hun werkgever. We laten de jongere zien op hun werkplek én spreken met mensen die belangrijk zijn geweest in zijn of haar carrière. Wat vindt de jongere van zijn werk? Hoe zorgt de jongere samen met de werkgever dat het werkt? Zo krijg je als werkgever een inkijkje in werken met jongeren.

Zo werk ik! - Ibrahim

In deze video van Zo werk ik! kijken we mee met Ibrahim. Ibrahim (26 jaar) komt uit Somalië en is bijna zes jaar in Nederland. Ondanks zijn afstand tot de arbeidsmarkt werkt Ibrahim met veel plezier als logistiek medewerker bij Jumbo Supermarkten. En daar is hij trots op! Dankzij de begeleiding van jobcoach Mariska heeft Ibrahim deze stap in zijn carrière kunnen maken. En mede dankzij leermeester en praktijkbegeleider Jeroen vond Ibrahim zijn draai op de werkplek. In deze baan kan hij zijn passie voor logistiek kwijt én helpt hij zelfs andere collega’s.

Benieuwd naar het hele verhaal? En waar je als werkgever kan beginnen? Bekijk dan hier de video:

"Het is heel belangrijk om toch open te staan voor wat de ander te bieden heeft. Want hier zit gewoon zo veel potentie in."

Begeleiding van jongeren

Jongeren die net de arbeidsmarkt betreden, hebben vaak behoefte aan begeleiding. Dit kost tijd. Tijd die er niet altijd is, zeker in het geval van personeelstekort. Daarom bieden wij bedrijven ondersteuning bij het begeleiden van jongeren in hun organisatie. Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan contact op met ons voor meer informatie. Van praktijkleren tot jobcoaches en subsidies. Wij staan voor je klaar met advies.